Úvod Certifikace  Personální certifikace  Manažer kvality – junior

Manažer kvality – junior - QM-J

Charakteristika

Požadavky na vzdělání:

• Je požadováno úspěšné ukončení studia na vyšší odborné škole nebo na vysoké škole se zaměřením (specializací) na oblast kvality. Doložitelný počet učebních hodin v průběhu studia musí být nejméně 250. Certifikační zkouška může být, po dohodě vedení školy s certifikačním orgánem, i součástí závěrečné absolventské zkoušky.

Doplňkové informace

Požadované znalosti v oblasti QMS:

Podmínkou pro zkoušku je zpracování závěrečné práce v rozsahu 15-20 stran, která prokáže schopnost praktické aplikace získaných znalostí.

• Držitel certifikátu QM-J, absolvent vyšší odborné školy nebo absolvent bakalářského studia na vysoké škole - specializace "Management (řízení) kvality", má možnost po získání tří roků odborné praxe (z toho jeden rok v oblasti managementu kvality) požádat COp o vydání certifikátu QM.
  • Absolvent vysoké školy, držitel inženýrského nebo magisterského diplomu, který vystudoval specializaci "Management (řízení) kvality", má možnost po získání dvou let odborné praxe (z toho jeden rok v oblasti managementu kvality) požádat COp o vydání certifikátu QM.
  • V těchto případech absolventi nevykonávají znovu certifikační zkoušku a jejich povinností je pouze vyplnit náležitě přihlášku, doložit odbornou praxi a zaplatit poplatek za certifikaci. Při tom se řídí předpisy COp pro získání certifikátu QM.

Bližší informace:

Ing. Monika Ryšánková, tel. +420 221 082 255

Platnost certifikátu:

3 roky

Žádost o zkoušku (50 kB, MS Word dokument)