Úvod Spolková činnost  Odborné skupiny  Etika a management

Odborná skupina Etika a management

Smyslem odborné skupiny je upozorňovat na důležitost tématu "etika a management" jak mezi členy ČSJ, tak v rámci širší veřejnosti.

Odborná skupina má zájem realizovat svoje setkání, ale také aktivně vystupovat na seminářích a konferencích ČSJ. V rámci osvětových aktivit budou prezentovány nejen teoretické přístupy, ale především praktické ukázky nejlepší či nejhorší (odstrašující) praxe. Budeme spolupracovat i s dalšími subjekty, které se danou oblastí zabývají (např. spotřebitelská sdružení).

Setkání odborné skupiny je vždy každý 2. čtvrtek v měsíci od 15.00 na Novotného lávce - výstupy

Do práce OS Etika a management se můžete zapojit i Vy. Napište nám na jjakubcova@email.cz jaké jsou Vaše zkušenosti s etikou, navrhněte téma debaty na setkání a aktivně se zapojte mezi nás.

"Tipy na lepší etiku" můžete vidět ZDE.

Odborná skupina Etika a management na

Aktuálně:

Milé kolegyně a kolegové,

Proberme aktuality, co se povedlo a co méně a připravíme se na podzim, který bývá věnován kvalitě. Plánovali jsme, že se budeme věnovat jednak šmejdům, jednak etickým vzorům a také pracovat s nosnými příspěvky z EBEN.

Něco pro "osvěžení" - tady najdete článeček, který jsem o Konferenci EBEN dala na můj profil na LInkedin:

Těšíme se na setkání

Kdy: 8. 8. 2019 v 15:00 - 17:00

Kde: Novotného lávka 200/5, Praha 1

Zástupci OSEM se zúčastnili pracovní snídaně s prezentací výsledků průzkumu věnovaného etice ve veřejné správě ČR. Dotazníkové šetření proběhlo v rámci výzkumného projektu „Etika ve veřejné správě“, jehož cílem je pomocí specializovaných kurzů přispět ke kultivaci etiky ve veřejné správě a k omezování rizik etických selhání na individuální i kolektivní úrovni. Na projektu, který získal podporu od grantové agentury TAČR, se podílejí Národohospodářský ústav AV ČR, VÚT Brno a Mendelova univerzita.  Průzkum byl realizován ve spolupráci s agenturou STEM/MARK. Vedoucím projektu a garantem je Doc. Ing. Marie Bohatá, CSc.

Tvořili jsme program na rok 2018...

Vznik OS Etika a management

Prvním viditelným krokem, který vedl ke vzniku OS Etika a management, byl úspěch sekce na konferenci SYMA 2013.

Etika a managementEtika a management
Etika a management, ČSJEtika a management, ČSJ

Zakládání odborné skupiny Etika a management nám dalo zabrat...

Etika a management, ČSJEtika a management, ČSJ

.......... 16. 4. 2013  založeno!