Sonda do historie stolování
Termíny
Zaměření setkání: | V návaznosti na naše víkendové setkání v r. 2024 se dotkneme problematiky potravin. Tentokrát uskutečníme „sondu“ do historie stolování, která je plná překvapení, elegance i tradic, které přetrvaly až do dnešních dnů. Jak vypadaly první hostiny před tisíci lety? Co jedli a jak stolovali lidé ve starověké Mezopotámii, Číně nebo Evropě? Vydejme se spolu na fascinující cestu časem – od prastarých lžic vyřezaných ze slonoviny až po luxusní čajové konvice a svícny zářící na šlechtických stolech. Pokud zbyde čas, jako bonus získáme nějaké receptury na starověké pomazánky, středověké kaše a další. |
Program:
| 12:40 – 13:00 | Prezence |
| 13:00 – 13:10 | Zahájení Jarmila Havlíková |
| 13:10 – 15:10 | HISTORIE STOLOVÁNÍ Lektor: Dr. Ing. Leona Petrová |
| 15:10 – 15:30 | Diskuze |
| 16:00 - … | Neformální adventní posezení v pizzerii Kmotra (osvědčené z minulých setkání Klubu manažerek – www.kmotra.cz) |

Dr. Ing. Leona Petrová
Absolventka VŠCHT Praha, Fakulty potravinářské a biochemické technologie, obor Kvasná chemie a bioinženýrství (Ing.) a obor Biotechnologie (Dr.). Mezi její další odborné vzdělání patří Auditor Bezpečnosti potravin (A-BP); BRC školení v Londýně: obalové materiály, potraviny, alergeny, auditní dovednosti; školení v Berlíně: potraviny a logistika (IFS standardy); školení v Kodani: Food Safety- ISO 22000 a další.
Pracovala na pozicích vývojového inženýra, ředitelky kvality, auditora dodavatelů surovin a obalů a interního auditora v českých i mezinárodních potravinářských firmách. Je auditorkou a lektorkou České společnosti pro jakost, auditorkou pro klienty Intertek a SGS, členkou Legislativního výboru Potravinářské komory ČR, členkou Společnosti pro výživu. Od roku 2011 je OSVČ se zaměřením na konzultace, poradenství, školení a audity, oblast působení: potravinářský průmysl,, výroba obalových materiálů, logistika, standardy bezpečnosti potravin a obalů (HACCP, BRCGS, IFS, ISO 22000, FSSC 22000), legislativa ČR a EU pro výrobce potravin a kontaktních materiálů s potravinami.
ČSJ Praha
Novotného lávka 200/5110 00 Praha 1
Doplňkové informace
Místo konání:
Česká společnost pro jakost, Novotného lávka 5, Praha 1
Odborný lektor:
Dr. Ing. Leona Petrová
Vystudovala VŠCHT v Praze, obor Kvasná chemie a bioinženýrství a Biotechnologie. Po ukončení doktorandského studia pracovala na pozicích vývojového inženýra a vedoucí řízení kvality v potravinářských podnicích, poté jako auditor dodavatelů surovin a obalů. Od roku 2011 je OSVČ se zaměřením na konzultace, poradenství, školení a audity, oblast působení: potravinářský průmysl a výroba obalových materiálů pro potravinářský průmysl, standardy bezpečnosti potravin, legislativa ČR a EU. Je členkou Legislativního výboru Potravinářské komory ČR, lektorkou a auditorkou České společnosti pro jakost.
- Odborný garant
- Ing. Jarmila Havlíková
- Bližší informace
Chcete kurz připravit na míru? Ozvěte se nám