Úvod Vzdělávání  Libor Friedel

Ing. Libor Friedel, MBA

Absolvoval Vysoké učení technické v Brně (1987), titul MBA získal na Sheffield Hallam University (2000).

15 let pracoval jako moderátor, konzultant, poradce, trenér a lektor, mj. v oblasti strategického řízení, benchmarkingu, řízení výkonnosti, projektového řízení i tzv. měkkých dovedností. V roce 2008 působil jako ředitel Centra aplikovaného ekonomického výzkumu na Fakultě managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně.

Ve své vědecko-výzkumné práci se soustřeďuje na problematiku intelektuálního kapitálu, klastrů, inovací a regionálního rozvoje ve vztahu ke znalostem a výkonnosti. Rozvíjí např. koncepci znalostních klastrů. Kromě členství v ČSJ je členem různých společností a asociací. V rámci studijních pobytů navštívil mj. Japonsko, USA, Švédsko, Velkou Británii. Přednáší na domácích a zahraničních konferencích (Itálie, Francie, Finsko, Jižní Afrika...).

Lektorem ČSJ je od roku 2001, připravil mj. kurzy benchmarkingu, strategie, BSC, řízení změn, manažerských dovedností apod. Podílí se také na kurzech Manažer kvality. Byl také jedním z partnerů v projektu Kvalita ve veřejné správě, která byl realizován mj. ve spolupráci s Magistrátem Hlavního města Prahy v letech 2005-2007 a spolufinancován ESF.

Kurzy, ve kterých vyučuje

63rd EOQ Congress 2019 in Lisbon