Certifikační orgán pro certifikaci systémů managementu Certifikační orgán pro certifikaci systémů managementu   - Česká společnost pro jakost

Úvod O nás > Kronika ČSJ > Certifikační orgán pro certifikaci systémů managementu

Certifikační orgán pro certifikaci systémů managementu

2018

V průběhu uplynulého období a v souladu se strategií si oba certifikační orgány, i přes vysoký převis nabídek konkurenčních certifikačních orgánů, drží svoji vybudovanou pozici. Počet realizovaných zakázek (počet klientů) je v jednotlivých letech přibližně stejný.

V průběhu roku 2017 jsme absolvovali šest witness auditů ze strany Českého institutu pro akreditaci, o.p.s.. V roce 2017 jsme podstoupili pravidelnou dozorovou návštěvu v rámci níž, jsme získali akreditaci na novou akreditační normu ČSN EN ISO/IEC 17021-1:2016.

Získali jsme akreditaci na novou normu:

-       ČSN ISO/IEC 27006:2016

-       ČSN P ISO/TS 22003:2017

-       ČSN EN ISO 14001:2016

a především jsme získali akreditaci na novou normu ČSN EN ISO 50001:2012 systémy managementu hospodaření s energií.

V současnosti obsahuje portfolio služeb certifikačního orgánu pro systémy managementu nabídku akreditovaných certifikací systémů managementu v oblastech:

-       managementu kvality (QMS)

-       environmentálního managementu (EMS)

-       managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (OHSAS)

-       managementu bezpečnosti potravin (HACCP, ISO 22000)

-       managementu bezpečnosti informací (ISMS)

-       managementu IT služeb (ITSM)

-       managementu společenské odpovědnosti (CSR)

-       managementu hospodaření s energií (EnMS)

V oblasti certifikace FSSC pokračujeme ve spolupráci s certifikačním orgánem BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s.r.o.

Certifikační orgán pro certifikaci produktů

V průběhu měsíce června 2017 jsme podstoupili pravidelnou dozorovou návštěvu ze strany Českého institutu pro akreditaci, o.p.s. Byly realizovány witness audity pro certifikační schéma GLOBALG.A.P. GR IFA 5.1 a spotřebitelský řetězec lesních produktů. V průběhu měsíce říjen/listopad jsme úspěšně rozšířili akreditaci GLOBALG.A.P. o obor Květiny a okrasné rostliny (Flowers and Ornamentals) a Rostlinný rozmnožovací materiál (Plant Progagation Material).

V současnosti obsahuje portfolio služeb certifikačního orgánu pro produkty nabídku akreditovaných certifikací produktů v oblastech:

-       spotřebitelského řetězce lesních produktů (certifikace C-o-C),

-       překladatelských služeb,

-       GLOBALG.A.P.

V rámci certifikace GLOBALG.A.P. poskytujeme posouzení doplňku GLOBALG.A.P GRASP (Analýza rizik v oblasti sociálních potřeb zaměstnanců).

Ostatní certifikace

Certifikace metodik by poskytována v souladu s ustanoveními zákona č. 130/2002 Sb. o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků a souvisejícími dokumenty Rady pro výzkum, vývoj a inovace.

Vedení obou certifikačních orgánů dbá na odborný rozvoj svých kmenových i externích pracovníků.