Úvod Vzdělávání  Hykš Ondřej

Ing. Ondřej Hykš

Absolvoval Vysokou školu ekonomickou v Praze - obor Podniková ekonomika a management (vedlejší specializace Manažer kvality).

Již při studiích se byl zaměstnán jako odborný referent na Českém normalizačním institutu v Praze, kde měl odpovědnost za tvorbu mezinárodních norem ISO řady 9000 systémů managementu kvality, odpovědnost za tvorbu mezinárodních norem v oblasti služeb, a byl druhý zástupce ČR v technickém řídícím výboru CEN. V dřívější době působí jako asistent / lektor na Vysoké škole ekonomické v Praze, kde vedl výuku v oblasti systémů managementu kvality, environmentu a bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, dále byl vedoucím Centra technické normalizace při FPH VŠE v Praze. Nyní působí na pozici představitele managementu kvality České společnosti pro jakost, z.s.

Mezi jeho certifikáty a další zvyšování kvalifikace patří certifikát EOQ Quality Manager, školení Lean Six Sigma Green Belt (Motrola Solutions), školení Root Cause Analysis (American Society for Quality), školení TRIZ (Capability)

Mezi jeho další zkušenosti patří: členství ISO/COPOLCO WG 2 Priorities from the consumer's point of view (2008-2012), členství delegace ČR na mezinárodním zasedání technické komise ISO/TC 176 Quality management and quality assurance (2008), členství delegace ČR na mezinárodním zasedání pracovní skupiny technické komise ISO/TC 228 Tourism and related services (2008), členství představenstva Sdružení pro oceňování kvality (2009-2012), předseda Řídící rady programu Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost organizací (2009-2012), člen Řídící rady programu Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost organizací, člen odborné skupiny pro společenskou odpovědnost při Radě kvality ČR, člen technické normalizační komise TNK 6 Management kvality a zabezpečování kvality, tajemník technické normalizační komise TNK 6 Management kvality a prokazování kvality (2007-2008), překlady mezinárodních norem ISO (ISO 9001, ISO 9004, ISO 10001, ISO/TS 10004 a další).

V České společnosti pro jakost působí jako lektor v oblasti statistiky.

Kurzy, ve kterých vyučuje

Režim kurzů ČSJ od 12. 10. 2020

S ohledem na skutečnost, že od pondělí 12. 10.2020 je usnesením vlády č. 996 zakázáno pořádat... [více]

Vydali jsme publikaci