Váš partner pro excelentní řízení.

Centrum excelence (CE) je platforma pro organizace a jednotlivce, kteří se zajímají o systematické zlepšování a přístupy business excellence. Vytváříme podmínky pro spolupráci organizací, sdílení dobré praxe a networking a pomáháme při dosahování trvale udržitelné excelence. Sjednocujícím prvkem našich aktivit je Model excelence EFQM jako zastřešující rámec pro všechny nástroje a metody, s jejichž pomocí se snažíme budovat kulturu excelence v českém podnikatelském i veřejném sektoru.

Mezi hlavní aktivity CE patří organizace Benchlearning Visits, kulatých stolů, workshopů k nástrojům zlepšování, praktických školení pro zájemce o účast v programech Národních cen ČR a seminářů zaměřených zejména na Model excelence EFQM, business excellence a udržitelnost.

Co děláme

Zakládáme si na úzké spolupráci s našimi členy a snažíme se o naplňování jejich individuálních potřeb v oblasti zlepšování. Níže uvedené činnosti tvoří jádro našich aktivit.

• Poradna Centra excelence je možností pro Vás konzultovat s námi odborné otázky týkající se Modelu excelence EFQM, sebehodnocení a externího hodnocení. Přemýšlíte, zda a jaké přínosy by pro Vás používání Modelu excelence EFQM mohlo mít? Plánujete první sebehodnocení a nevíte, jak na to? Zvažujete externí ocenění, ale nejste si jistí, jestli bude Vaše úsilí věnované přípravě vyváženo jeho přínosem? Je pro Vás RADAR „pouze“ měřícím zařízením, které podle odráženého pulzu elektromagnetických vln zjišťuje výskyt, polohu, směr a rychlost pohybu vzdálených předmětů? To jsou jen některé z dotazů, se kterými se na nás můžete kdykoli obrátit. Poradna Centra excelence je k dispozici všem organizacím a jednotlivcům bez ohledu na jejich členství v Centru a funguje zdarma. V případě potřeby systematičtější a dlouhodobější podpory Vám rádi doporučíme zkušeného poradce.
  • Benchlearning visits - jedinečná příležitost a impulz pro vlastní zlepšování, kdy Vám excelentní organizace z řad našich členů otevřou své brány a podělí se s Vámi o konkrétní ověřené postupy a výsledky, kterých jejich prostřednictvím dosahují.
  • Guru do domu, označuje jednodenní návštěvu odborníka na Model excelence EFQM / sebehodnocení / zlepšování ve Vaší organizaci. Tato služba je určena výhradně řádným členům Centra, kteří si hradí pouze náklady spojené s cestou našeho odborníka. Ten pro Vás připraví program na míru, ať již půjde o WS, posouzení Vaší sebehodnotící zprávy nebo „řízenou“ diskuzi.
  • Praktické workshopy zaměřené na postupy a nástroje k sebehodnocení, Model excelence EFQM či logiku RADAR.
  • Excelentní snídaně - ochutnávka toho, jak Model excelence EFQM funguje a jak může Vaší organizaci pomoci, určená pro ty, kteří o něm chtějí získat základní informace.
  • Newsletter, jehož prostřednictvím Vám neunikne žádná novinka z oblasti EFQM a naší činnosti.

Registrace k odběru newsletteru Centra excelence

K odběru newsletteru Centra excelence se můžete přihlásit ZDE.

Jak se stát členem Centra excelence?

Staňte se členy Centra excelence a využívejte všech jeho výhod a služeb. Jako členové Centra excelence se stanete součástí komunity profesionálů, kteří systematicky pracují na zlepšování výkonnosti svých organizací pomocí pokročilých nástrojů řízení, budují kulturu excelence na principech trvalé udržitelnosti a staví se čelem výzvám, před kterými jiní zavírají oči jako před hrozbami.

Prostudujte si zakládající dokumenty CE, vyplňte přihlášku a zašlete ji na ce@csq.cz.

Centrum excelence bylo vytvořeno pro Vás, těšíme se na Vaše vlastní náměty na rozšíření naší činnosti. Věříme, že společně vytvoříme platformu pro sdílení, setkávání se a diskusi, která obohatí nás všechny.

Členové centra excelence

Podnikatelský sektor