Nejlepší manažeři musí být průkopníky na cestě k udržitelnému rozvoji Nejlepší manažeři musí být průkopníky na cestě k udržitelnému rozvoji  - Česká společnost pro jakost

Úvod Publikace > Časopis Perspektivy kvality > Archiv starších čísel > 2/2008 > Nejlepší manažeři musí být průkopníky na cestě k udržitelnému rozvoji

Nejlepší manažeři musí být průkopníky na cestě k udržitelnému rozvoji

Kategorie: 2012-1

31.03.2012

mezi kritérii soutěže manažer roku nabývá na významu celospolečenská odpovědnost manažerů a jimi řízených organizací s nástupem měsíce dubna se jako každoročně blíží finále soutěže manažer roku za předcházející rok, nyní tedy manažer roku 2011. tato dnes nejprestižnější a systematicky nejpropracovanější manažerská soutěž má v čr již devatenáctiletou tradici. jejím cílem je objektivně a nezávisle vybrat a zviditelnit nejlepší lídry českého managementu, špičky ve svém oboru, významné osobnosti, jejichž metody jsou přínosem nejen pro rozvoj firem a ekonomiky, ale i celé společnosti. nejlepší manažeři české republiky budou pod záštitou premiéra vyhlášeni 26. dubna, a to tradičně v pražském paláci žofín. vyhlášení bude vyvrcholením dne úspěšných manažerů a firem , který zahájí dopolední konference „velká výzva – úspěšní manažeři uvažují jinak“ spolu s odpoledne navazující panelovou diskusí s představiteli vlády k jejím závěrům. slavnostní vyhlášení výsledků soutěže manažer roku 2011 začne v 15 hodin, vítězové budou známi před 17. hodinou.

Tato soutěž jako jedna z mála důsledně lpí na systematicky rozpracovávaných a neustále zpřesňovaných co nejobjektivnějších kritériích, která se postupně vyvíjejí, aby odrážela měnící se požadavky na organizace a jejich manažery.

Z rozhovoru o hodnocení soutěže MANAŽER ROKU s Janem Preclíkem, předsedou Hodnotitelské komise, uveřejněného na webu soutěže, je pro náš časopis Perspektivy jakosti a konkrétně nyní toto číslo, jehož hlavním tématem je UDRŽITELNÝ RŮST A KVALITA, mimořádně zajímavá jedna z odpovědí.

Na dotaz „Zmínil jste, že se průběžně mění komplex kritérií soutěže, jaké jsou tedy aktuální trendy v hodnocení a vnímáni manažerské profese?", Jan Preclík odpovídá:

„Zvyšuje se podíl kritérií celospolečenské odpovědnosti jak firem, tak jednotlivých manažerů. Je to náznak cesty k udržitelnému rozvoji globální společnosti, která vytváří sdílené hodnoty a navyšuje společenský prospěch. Zatímco nyní řešíme a podporujeme naši konkurenceschopnost, začíná nabývat na významu aktuální téma udržitelného rozvoje a my za čas „vplujeme“ ze současné strategie tzv. rudých oceánů, kde si subjekty konkurují, do modrých, kde, aby se společnost udržela, subjekty spolupracují. Je to daleká budoucnost a cesta k ní vede přes změnu hodnot a myšlení lidí. A jsem přesvědčen, že to budou zase schopní manažeři – vizionáři, kteří nám jako první cestu k udržitelnému rozvoji nejen ukážou, ale sami se na ni jako první vydají."

Jak už bylo uvedeno, výsledky nejprestižnější soutěže manažerských osobností loňského roku v ČR budou slavnostně vyhlášeny 26. dubna 2012 v pražském Paláci Žofín. My vás o nich i o akcích celého dne samozřejmě budeme jako vždy informovat.

(zs)

Be Q!

Letošní třetí vydání neformálního občasníku. [více]

FMEA VDA & AIAG