Úvod Vzdělávání Semináře a konference Výjezdní zasedání odborné skupiny "Klub manažerek"

Výjezdní zasedání odborné skupiny "Klub manažerek" - pro členy ČSJ

Charakteristika semináře

CO VŠECHNO BY MĚLY ZNÁT (NEJEN) MANAŽERKY KVALITY

Zaměření setkání

• V krátké exkurzi do historie i současnosti ve vztahu k potravinám se podíváme na témata: falšování potravin, dvojí kvalita potravin, potraviny nového typu, potravinové pyramidy a potravinové talíře, toxicky významné a přídatné látky v potravinách, alternativní stravování, standardy bezpečnosti potravin, systém rychlého varování pro potraviny a další zajímavosti
  • S tématem potravin pak bude souviset i nedělní návštěva historické bylinkové zahrady
  •  Z pohledu zkušeného redaktora Perspektiv kvality se dozvíme jak zvládnout různá úskalí českého jazyka a také na co si dávat pozor, když chceme, aby naše fotografie byly krásné a zajímavé
  • Návštěvou jedinečné sochařské galerie pod širým nebem v Kuksu a okolí a přednáškou o jejím tvůrci se na chvíli přeneseme do doby baroka

Co vám setkání přinese?

Spoustu zajímavých informací z oblasti potravin, gramatiky, fotografování a  pohyb v přírodě spojený s výkladem o historii Kuksu.

Program:

1. 6. 2018

PÁTEK

16:00 – 18:00příjezd, ubytování

19:00 – 21:00

večeře, seznámení účastníků

2. 6. 2018

SOBOTA

8:40 –   9:00 Prezence
9:00 – 10:30    POVÍDÁNÍ O ČEŠTINĚ, aneb Nehrajme na stradivárky jako šumaři,
lektor: Z. Svatoš
10:30 -  10:45přestávka

10:45 – 12:45

Co bychom měli vědět o potravinách, lektorka: L. Petrová
12:45 – 13:45 přestávka na oběd
14:00 – 16:00  společná vycházka – Braunův Betlém v přírodě (cca 4 km)
16:30 – 18:00  O  fotografování, aneb Jak na to, aby naše fotografie dělaly ještě víc   radosti nám i ostatním, lektor: Z. Svatoš
18:00 – 19:00večeře s navazujícím společným programem
19:00 – 20:00 Setkání s barokem, lektorka: B. Heroutová

20:00 – 22:00

společné posezení

3. 6. 2018

NEDĚLE

9:00 -   9:30

ukončení pobytu ve Šporkově Mlýně a odjezd do Žírce (cca 3 km)

9:30 – 11:00

BYLINKOVÁ ZAHRADA JOSEFA KAMELA
prohlídka zahrady s výkladem vedoucího zahrady www.bylinkovazahradazirec.cz

13:00 – 14:00

HOSPITAL KUKS - pro zájemce možnost prohlídky Základního prohlídkového okruhu s průvodcem – předběžně rezervováno pro naši skupinu

Doplňkové informace

Místo konání:

Pension Šporkův mlýn Stanovice 14, 544 01 Stanovice u Dvora Králové nad Labem,  http://www.sporkuvmlyn.cz

Odborní lektoři:

RNDr. Zdeněk Svatoš
Dr. Ing. Leona Petrová
Ing. Blažena Heroutová

Představení lektorů:

RNDr. Zdeněk Svatoš

Vzděláním na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy a původním povoláním analytický chemik. Cca čtvrt století se věnuje managementu kvality, v letech 2000 až 2012 jako pracovník vydavatelství ČSJ. Od  roku 2005 pracoval a dosud spolupracuje jako odborný redaktor časopisu Perspektivy jakosti / Perspektivy kvality. Od dětství/mládí nadšený fotoamatér. Občas se maličko plete do řemesla i fotografům-profesionálům. Posledních cca 15 let mj. dokumentuje akce ČSJ i další události související s oborem týkajícím se kvality, navíc od září 2015 pak také růst vnoučat. To druhé je podstatně těžší...

Dr. Ing. Leona Petrová

Vystudovala VŠCHT v Praze, obor Kvasná chemie a bioinženýrství a Biotechnologie. Po ukončení doktorandského studia pracovala na pozicích vývojového inženýra a vedoucí řízení kvality v potravinářských podnicích, poté jako auditor dodavatelů surovin a obalů. Od roku 2011 je OSVČ se zaměřením na konzultace, poradenství, školení a audity, oblast působení: potravinářský průmysl a výroba obalových materiálů pro potravinářský průmysl, standardy bezpečnosti potravin, legislativa ČR a EU. Je členkou Legislativního výboru Potravinářské komory ČR, lektorkou a auditorkou České společnosti pro jakost.

Ing. Blažena Heroutová

V první části svého profesního života se jako chemik se specializací vlákniny věnovala kvalitě výrobků papírenského průmyslu; od roku 2000 jako zaměstnanec České společnosti pro jakost různým oblastem řízení kvality. ČSJ zůstává věrná i po odchodu do důchodu – členka Dozorčí rady, místopředsedkyně Klubu manažerek. V současné době také mj. studuje na Universitě třetího věku Dějiny umění, což je jeden z jejích velkých koníčků.

Vložné:

Účastnický poplatek činí pro členy ČSJ  300,- Kč (vč. DPH), pro ostatní 400,- Kč (vč. DPH),(platba pouze na základě faktury, kterou obdržíte po přihlášení

Náklady spojené s ubytováním a stravováním si hradí každý účastník sám.

Platba ubytování i stravování pouze v hotovosti – nelze platit kartou !

Poznámky:

• Řádně vyplněnou a potvrzenou závaznou přihlášku zašlete nejpozději do 23. 5. 2018
  • Doporučujeme vzít s sebou sportovní pohodlné oblečení, vycházkovou obuv a dobrou náladu.
  • Pořadatel si vyhrazuje právo na případnou změnu programu semináře.

MOŽNOST UBYTOVÁNÍ

Pension Šporkův Mlýn, Stanovice 14, 544 01 Stanovice u Dvora Králové nad Labem,  http://www.sporkuvmlyn.cz/

Na termín 1. – 3. června je v pensionu zamluveno několik dvou-, tří- a čtyřlůžkových pokojů s koupelnou a WC. Cena ubytování je jednotná pro všechny pokoje 450,- Kč/noc/osobu + 100,- Kč za snídani.

Účastníci, kteří mají zájem o ubytování v pensionu Šporkův Mlýn, pošlou nejpozději do 23. května svůj  závazný požadavek  (počet nocí, preferovaný typ pokoje a příp. spolubydlící) na adresu heroutova@csq.cz.

Vzhledem k omezené kapacitě pensionu však  nelze zaručit požadovaný typ pokoje; konečné rozdělení do pokojů bude provedeno organizátory dle složení účastníků.  Domácí mazlíčky ve Šporkově Mlýně neubytovávají.

Bližší informace:

Václava Smolíková, tel. +420 221 082 261
smolikova@csq.cz

Cena pro nečleny: 331 Kč bez DPH (401 Kč včetně DPH)
Cena pro členy: 248 Kč (300 Kč včetně DPH) více informací o členství

Termíny

Variabilní symbol Termín Místo Stav Košík
01.06.2018-03.06.2018
Pension Šporkův Mlýn, Stanovice 14, 544 01 Stanovice u Dvora Králové nad Labem Volno

Be Q!

Letošní třetí vydání neformálního občasníku. [více]

Vydali jsme publikaci