Úvod Spolková činnost  Rada seniorů

Rada seniorů a její působnost v rámci ČSJ

Z historie: Založení a vedení Rady seniorů ČSJ

Rada seniorů (RS) byla založena v březnu 1995. Zakládajícími členy byli tehdy starší členové ČSJ: paní a pánové Žaludová, Hladík, Horálek, Hrabák, Chodounský, Jäger, Janeček, Křepela, Přibek, Valenta a Votápek st.

První předsedkyní byla zvolena dr. Anežka Žaludová. Po její smrti († 13. 1. 1999) byl předsedou zvolen ing. Zdeněk Janeček. Ten se v lednu roku 2003 (23. 1.) vzdal funkce ze zdravotních důvodů a předsedou byl zvolen ing. Jiří Přibek. Na 96. zasedání RS, které se konalo 21. 9. 2007, došlo k další změně, předsedou byl zvolen ing. Otakar Král (zemřel 16.11.2013). Na 131. zasedání RS (21.ledna2014) bylo zvoleno nové vedení RS: Ing. Jiří Přibek (předseda, Ing. Otakar Hrudka (místopředseda).

Na 133. zasedání RS dne 14. 10. 2014 byl do funkce předsedy zvolen Ing. Otakar Hrudka a do funkce místopředsedy Ing. Martin Krejčí. Důvodem bylo odstoupení předsedy Ing. Jiřího Přibka z funkce ze zdravotních důvodů.

Novým předsedou byl na 147. zasedání zvolen Ing. Martin Krejčí. Důvodem změny bylo úmrtí Ing. Otakara Hrudky.

Plán činnosti RS ČSJ pro rok 2018

Projekty