Úvod Certifikace  Personální certifikace  Auditor VDA 6.3 - prvotní zkouška + Recertifikace po 3 letech.

Auditor VDA 6.3 - prvotní zkouška + Recertifikace po 3 letech.

Charakteristika

NOVINKY:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Systém prvotní kvalifikace auditorů VDA 6.3 - v angličtině a v němčině.

- Systém rekvalifikace auditorů VDA 6.3 - v angličtině a v němčině.

FAQ k novému vydání VDA 6.3 - viz příloha.

Důležité:

Zkoušky (ID 353) pro absolventy Modulů A a BII budou probíhat do 31.3.2017. Po tomto datu pak bude nutné ke zkoušce ještě doložit absolvování jednodenního aktualizačního kurzu na nové VDA 6.3 (Upgrade VDA 6.3 (2010) na VDA 6.3 (2016) - ID 333) nebo absolvování nového čtyřdenního kurzu pro auditory VDA 6.3 (Kvalifikace auditora procesu VDA 6.3 - ID 315).

Požadavky na vzdělání a praxi dokládá žadatel:

• minimálně středoškolským vzděláním;
  • minimálně 5 let praxe, z toho alespoň 2 roky v zabezpečování kvality;
  • doložením kvalifikace auditora - viz FAQ 5 v příloze.

Ke zkoušce se mohou přihlásit absolventi licenčního kurzu Kvalifikace auditora procesu VDA 6.3 (ID 315) nebo VDA 6.3 Audit procesu - modul A + VDA 6.3 Audit procesu - modul B II + Upgrade VDA 6.3 (2010) na VDA 6.3 (2016) - ID 333. Osvědčení z kurzů A a BII nesmí být starší než 3 roky! Doškolovací kurz Upgrade VDA 6.3 (2010) na VDA 6.3 (2016) je nutné absolvovat do 30.6.2018!

Seznam licenčních partnerů VDA QMC naleznete na: http://vda-qmc.de/en/training-and-professional-development/training-licensee/. Kurzy od jiných poskytovatelů nebudou uznány pro účast na zkoušce.

Informace ke zkoušce

Zkouška se skládá v češtině. Termíny zkoušek se stanovují na základě zájmu. Po úspěšném absolvovaní zkoušky obdrží žadatel od VDA QMC certifikát s platností 3 roky. Zkouška je v licenci VDA QMC.

Od dubna 2016 je čas na zpracování písemného testu při zkoušce Auditorů VDA 6.3 pouze 60 minut namísto předchozích 90. Tato změna byla provedena na základě nových pravidel z VDA QMC. - viz Podrobnosti o průběhu zkoušky.

Cena zkoušky

PřihlášeníCena (bez DPH)
Řádné (včetně vystavení certifikátu)10.000 Kč (370 Euro)
Opravná zkouška - písemná část3.000 Kč (115 Euro)
Opravná zkouška - ústní část4.000 Kč (150 Euro)

Zájemce o tuto zkoušku musí vyplnit přiloženou žádost a zaslat ji na adresu ČSJ nebo oskenanou e-mailem na hofmanova@csq.cz.

Přihlášky jsou v češtině.

Žádost o zkoušku (dříve Modul C).
Žádost o zkoušku v rámci týdenního kurzu (dříve Modul E).

Opravné zkoušky (ústní nebo písemná část):

- při neúspěchu u zkoušky podle VDA 6.3 (2010) je třeba jít na opravnou zkoušku udělat do 31.3.2017. Po 31.3.2017 je třeba nejdříve absolvovat kurz Upgrade VDA 6.3 (2010) na VDA 6.3 (2016) a pak je možné se přihlásit na opravnou zkoušku dle VDA 6.3 (2016). Opakujete jen tu část, v které jste neuspěli. Po úspěšném absolvování Vám bude vystaven certifikát Auditora VDA 6.3 (2016). Opravnou zkoušku je třeba stihnout do 30.6.2018.

Doplňkové informace

Požadavky na obnovení certifikátu Auditor VDA 6.3 po 3 letech

Pravidla pro obnovení certifikátu Auditora VDA 6.3 stanovená VDA QMC od 31.3.2017:
  1. Platnost certifikátu je 3 roky. O recertifikaci lze požádat až do 1 roku od skončení platnosti certifikátu bez nutnosti absolvovat zkoušku.
  2. Žádost o recertifikaci musí být podána před skončením platnosti certifikátu. Zasílá se národnímu licenčnímu partnerovi VDA QMC v dané zemi.
  3. Žadatel o prodloužení platnosti certifikátu musí splnit následující podmínky:

Přihláška k recertifikaci v češtině

Cena (bez DPH)
Cena za recertifikaci 3.700 Kč (150 Euro)

Bližší informace:

Ing. Romana Hofmanová, tel. +420 221 082 253, hofmanova@csq.cz

Termíny prvotní zkoušky pro Auditory VDA 6.3:

(při recertifikaci se zkouška neskládá)

Termíny

Termín Místo Stav