Pro správné zobrazení a funkci webových stránek si prosím aktivujte JavaScript ve svém prohlížeči!
 
Úvod Vzdělávání Otevřené kurzy Řízení alergenů v potravinářském průmyslu

Řízení alergenů v potravinářském průmyslu - ŘA

Charakteristika

Grafické modulové schéma v oblasti potravin naleznete zde.

Komu je kurz určen?

Pracovníci potravinářských podniků a výrobců obalů (obaly určené zejména pro přímý kontakt s potravinami). Vhodné zejména pro pracovníky zodpovědné za kvalitu, hygienu a vývoj, vedoucí a členy týmu HACCP.

Co Vám kurz přinese?

Aktualizace legislativních požadavků, trendů a požadavků IFS a BRC pro řízení alergenních rizik v potravinářském průmyslu. Aktuální přístupy k analýze, řízení a komunikace rizik. Identifikace principů k odstranění rizika křížové kontaminace potravin alergeny.

Požadavky na vzdělání a praxi:

Vysokoškolské vzdělání - potravinářského, veterinárního, medicínského nebo hygienického směru, doporučená praxe v oboru minimálně 2 roky, nebo SŠ vzdělání potravinářského, veterinárního, medicínského nebo hygienického směru, doporučená praxe v oboru 4 roky.

Vzdělání v oblasti výroby potravin, kvality, hygieny, HACCP. Praxe v potravinářské výrobě, resp. výrobě obalových materiálů určených pro přímý kontakt s potravinami, resp. potravinovými surovinami.

Povinné předchozí absolvování kurzů:

Není požadováno.

Obsah kurzu:

  • Potravinové alergie, symptomy a dopady na potravinářský průmysl
  • Vliv zpracování potraviny na alergenicitu
  • Legislativní požadavky týkající se alergenů, značení
  • Zdroje alergenů, identifikace a hodnocení rizik pomocí analýzy nebezpečí
  • Kontaminace a značení výrobků
  • Požadavky IFS a Global Standard (BRC) ve vztahu k alergenům
  • Příklady návodů na řízení alergenů a informování spotřebitelů (FSA, VITAL)

Doplňkové informace

Doba trvání kurzu:

1 den

Odborný garant:

Dr. Ing. Leona Petrová

Metody výuky:

Výklad, případové studie.

Forma ukončení:

Účastník při splnění 80 % docházky obdrží osvědčení o absolvování kurzu.

Bližší informace:

Jana Kvapilová, tel.: +420 221 082 231
kvapilova@csq.cz

Termín kurzu není stanoven, zašlete prosím nezávaznou přihlášku, o termínu Vás budeme informovat.

Cena

Cena pro nečleny: 2 748 Kč bez DPH (3 325 Kč včetně DPH)
Cena pro členy: 2 290 Kč bez DPH (2 771 Kč včetně DPH) více informací o členství

Termíny

Variabilní symbol Termín Místo Stav Košík
K16000 ČSJ, Praha Volno
 

Česká společnost pro jakost
Novotného lávka 200/5
110 00 Praha 1
Česká republika

tel.: +420 221 082 269
fax: +420 221 082 229
e-mail: sekretariat@csq.cz  

          
Vyrobila Omega DesignOmega Design