Certifikace integrovaných systémů managementu

V souvislosti s rostoucí poptávkou organizací po certifikaci více systémů managementu v průběhu jednoho auditu (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, C-o-C apod.) provádíme tzv. kombinované audity těchto systémů.

To znamená, že v rámci jednoho auditu tým auditorů České společnosti pro jakost posoudí více systémů. Prvky společné více systémům se prověřují pouze 1x (nikoliv opakovaně pro každý posuzovaný systém). To přináší organizaci úsporu času pracovníků účastnících se auditu a rovněž výhodnější cenové podmínky certifikace. Je však třeba zdůraznit, že míra úspor vychází z míry integrace certifikovaných systémů (např. společné příručky, společné dokumentované postupy apod.).

Obvykle provádíme kombinované audity systémů podle ISO 9001 + ISO 14001, ISO 9001 + ISO 14001 + OHSAS 18001, ISO 9001 + HACCP.  Možné jsou i další kombinace.

Vydali jsme publikaci

VDA 6.1 - Audit systému [více]

Vydali jsme publikaci

VDA 16 - Dekorativní povrchy zástavbových a funkčních dílů v oblasti exteriéru i interiéru... [více]